Case: Ethernet backplane

lør jan 12, 2008 (Anders Enggaard)

Ethernet på backplanet - en innovativ ide!Parallelle busser på backplanet er yt! Hvad skal vi så bruge? Hvad med ethernet? Ikke nogen dårlig idé vores kunde havde fået der. Det giver helt unikt mulighed for at indstiksmodulerne også kan fungere som stand-alone moduler med stort set samme funktionalitet. Genialt kunne man fristes til at sige.

Udfordringen for vores del af opgaven var at få 100 Mbit/1 Gbit switch med en “hjælpe-FPGA” presset ned i et mekanisk noget udfordrende design – og samtidig tænke i lavt strømforbrug. Løsningen blev en kombination af FPGA og standard switch-komponenter, hvor de dele, som ikke er i drift, kan lukkes ned. På den måde opnås et fleksibelt design med fornuftig balance mellem kostpris, udviklingstid og strømforbrug.

En anden udfordring er fremtiden! Hvad fremtiden bringer er aldrig nemt at vide – men en ting er sikkert: der kommer altid et backplane med et andet antal slots :-) Hele designet blev derfor bygget op i layout toolet til auto-routning med stram regelstyring. Det koster ekstra udviklingstid på den korte bane, men er forberedelsen til hurtig respins med andre konfigurationer.

Hvad mener du?