Den gyldne loddekolbe 2011 – Nomineringer?

tirs maj 10, 2011 (Axcon)

Vi skal da selvfølgelig også have uddelt den gyldne loddekolbe i år. Prisen, som vi indstiftede i 2010 og uddelte sammen med Ingeniøren i forbindelse med elektronikmessen E10 i Odense.

Prisen skal gå til den bedste danske elektronik prototype montage virksomhed. Altså den danske virksomhed, som er bedst til at lave montage af prototyper. Lige præcis den slags produktion, som vi SKAL have i Danmark – uanset hvordan globaliseringen ellers flytter rundt på funktionerne – hvis vi skal øge konkurrenceevnen i elektronikindustrien.

Som udviklere af elektronik og indlejret software har vi den største interesse i at Danmark har et frugtbart økosystem af virksomheder med den slags forretning. Derfor ligger det os meget på sinde at sætte fokus på lige præcis dette felt, som vi klart opfatter som truet – men også ekstremt vigtigt.

Parametrene

De områder, som en virksomhederne vurderes på , er valgt som værende vigtige specifikt i forhold til elektronik prototyper:

  • Håndtering af styklister
    (Begrundelse: prototyper er modsat serieproduktion karakteriseret ved hyppige styklisteændringer helt frem til produktionstidspunktet)
  • Hurtighed
    (Begrundelse: produktion af prototyper er næsten altid på den kritiske vej i et udviklingsprojekt)
  • Kvalitet
    (Begrundelse: det sidste en udviklingsingeniør har brug for, er at lede efter loddefejl på en prototype)
  • Rådgivning og sparring
    (Begrundelse: udviklere er ikke produktionsfolk, så feedback fra de første semi-reelle produktionsforløb med prototyperne er guld værd)

Nominering

Kåringen kommer til at køre i to runder – præcis som sidste år:

  1. Nominering, hvor vi frem til 1/9 tager imod forslag til virksomheder der bør nomineres – ikke anonymt – og gerne begrundet.
  2. Kåring, på basis af udviklernes (defineret som de udviklere, som modtager vores nyhedsbreve) scoring af virksomhederne på de nævnte 4 parametre. Det kommer til at ske lige i begyndelsen af Oktober.

Så der er god tid, men kom ind med nomineringerne nu. Lige pludselig er det sommerferie, og så går tiden… Du kan nominere virksomheder i kommentarfeltet herunder.

Hele listen med danske elektronikmontage virksomheder er opdateret her, men nomineringerne bør være de virksomheder, du som udvikler har gode erfaringer med.

Kommentarer (8)

  1. Thorvald Horup added on 13. maj 2011

    Prisen, den gyldne loddekolbe, bør gå til ETK Elektronik A/S

  2. Rolf added on 23. maj 2011

    Vi skal have nogle flere nomineringer!!! Kom med dem herunder – ellers bliver det lidt kedeligt :-)

  3. Jørgen Hansen added on 1. juni 2011

    Helt klar CB Svendsen A/S.
    God kvalitet, hurtig produktion og kvalitetsarbejde.

  4. Jimmi M. Hansen added on 8. juni 2011

    Prisen bør gå til BB Electronics A/S, Horsens.
    Vi får produceret 10-20 prototyper om året hos BB Electronic. Protyperne spænder fra simple til meget komplekse, hvor komponenttæthed og høj kvalitet er nøgleordene. I tæt samarbejde med BB Electronic opnår vi høj kvalitet og hurtig levering, selv om der er ændringer i styklisten i sidste øjeblik. Vores prototyper gennemgår en omfattende test og resultatet viser at de har samme høje kvalitet som de efterfølgende produktioner.

  5. Jan S. Andersen added on 9. juni 2011

    Jeg er enig med Jimmi M. Hansen og indstiller også BB Electronics til prisen. Høj kvalitet og fleksibilitet er kodeordene.

  6. Bo Bjerre added on 23. juni 2011

    C. B. Svendsen skal ikke have en forgyldt loddekolbe, men een i massivt guld !

    Jeg har i en del år brugt dem til såvel prototyper, som serier op til 40-50 stk.
    Styklisten bliver gennemgået, så vi er sikre på at det er de rigtige komponenter, lige fra starten. Rework laver de også fint, og monteringsarbejdet er i top.

    Selv om jeg bor ca 300 km fra Værløse, holder jeg fast i dem. Telefon og mail klarer det meste, men jeg kigger tit lige forbi og tager en kop kaffe, hvis jeg er på Ø’en.

  7. Werner Blankenberg added on 17. juli 2011

    No doubt, den samme som sidste år, :-)
    - ETK Elektronik A/S

  8. Anders B. Jørgensen added on 13. august 2011

    Jeg kan kun give Jimmi M. Hansen ret. BB Electronics A/S i Horsens. Den kvalitet og fleksibilitet der er i produktion, samt sparring man får om løsninger, er helt ud over det der på nogen måde kan forventes. Et andet område jeg gerne vil fremhæve er den professionalisme man møder i håndtering af alt fra komponenter til styring af underleverandører.

Hvad mener du?