Den Gyldne Loddekolbe – Invitation til at nominere 2012 kandidater

ons jul 11, 2012 (Anders Enggaard)

Igen i år synes vi, at prisen “Den Gyldne Loddekolbe” skal tildeles den bedste danske elektronik prototype montage virksomhed. Hvilken virksomhed synes du, der har gjort det godt i 2012?

Prisen, som i år uddeles for 3. gang, har tidligere givet anledning til gode diskussioner og efter vores oplevelse også til en gunstig konkurrence. Der har tidligere været lidt tvivl om, hvem der nominerer til DGL, så lad os gøre det helt klart – Det gør du! Skriv din kandidat i kommentarfeltet nederst.

Efter nominering vil nøgleparametrene, som er beskrevet nedenfor, blive anvendt til at vurdere kandidaterne – af dig og resten af vores netværk. Vurderingen gøres således af udviklingsingeniørerne, som i det daglige arbejder sammen med prototype montage virksomhederne. Læserne af vores nyhedsbrev modtager efter sommer en invitation til at afgive deres vurdering af de nominerede, hvorefter vi indsamler resultaterne.

Den gyldne loddekolbe

Prisen går til den bedste danske elektronik prototype montage virksomhed. Altså den danske virksomhed, som er bedst til at lave montage af prototyper når vi spørger industrien.

En interessant trend, som vi har set starte i det små er, at produktionen af mindre produktionsvolumen og prototyper, som for et par år siden var blevet sendt “off-shore”, nu i højere grad bevares i Danmark. Dette støtter vores betragtning om, at det er vigtigt at bevare mulighederne for hurtig og fleksibel produktion her i landet, hvis vi i elektronikindustrien skal have mulighed for at reagere hurtigt og med ofte niche prægede produkter i global konkurrence.

Det er vigtigt for os som udviklere af apparater med elektronik og tilhørende software at kunne følge en innovativ idé op med at levere en prototype i høj kvalitet. Nytten af udviklingsprojekterne er klart størst, hvis det efterfølges af en hurtig, fleksibel og kvalitetsorienteret prototype produktion.

Parametrene

Som de tidligere år, vurderes virksomhederne ud fra de parametre, som er vigtige specifikt for montage af elektronik prototyper:

  • Håndtering af styklister
    (Begrundelse: prototyper er modsat serieproduktion karakteriseret ved hyppige styklisteændringer helt frem til produktionstidspunktet)
  • Hurtighed
    (Begrundelse: produktion af prototyper er næsten altid på den kritiske vej i et udviklingsprojekt)
  • Kvalitet
    (Begrundelse: det sidste en udviklingsingeniør har brug for, er at lede efter loddefejl på en prototype)
  • Rådgivning og sparring
    (Begrundelse: udviklere er ikke produktionsfolk, så feedback fra de første semi-reelle produktionsforløb med prototyperne er guld værd)

Nominering

Vinderen udvælges præcis som de forgående år:

  1. Nominering [nu afsluttet], hvor vi tager imod forslag til virksomheder der bør nomineres – ikke anonymt – og gerne begrundet.
  2. Afstemning [læs mere], udviklerne (defineret som de udviklere, som modtager vores nyhedsbreve) foretager en scoring af virksomhederne på de 4 nævnte parametre. Det kommer til at ske efter nomineringerne.
  3. Kåring, ud fra resultaterne fra afstemningen kåres årets vinder af Den Gyldne Loddekolbe.

Derfor er det nu tid til at komme med nomineringerne.

Hele listen med danske elektronikmontage virksomheder er opdateret her, men nomineringerne bør være de virksomheder, du som udvikler har gode erfaringer med. Så mener du din underleverandør fortjener ”DGL2012 – Den Gyldne Loddekolbe” så husk at nominere dem ved at skrive din kommentar herunder.

Kommentarer (12)

  1. Anders added on 22. juli 2012

    Så er der åbent for nominering til året “Gyldne Loddekolbe”. Del navnet på din favorit med os ved at skrive en kommentar herunder. God sommer.

  2. Palle Staffeldt added on 27. august 2012

    Jeg vil gerne nominere BB Electronics – Vi har fået lavet prototyper af 2 omgange, der kvalitetsmæssigt levede op til vores foventninger. BB er åbne og imødekommende for omstilling og tilpasning til kundens behov og hjælper gerne med forslag til løsninger.

  3. Jan Steen Andersen added on 28. august 2012

    Jeg vil også gerne nominere BB Electronics, som på andet år igen og igen lever op til alle vores forventninger. De er hurtige, meget fleksible og omstillingsparate

  4. Robert Sørensen added on 29. august 2012

    Jeg vil gerne nominere ETK Elektronik A/S til “Den gyldne loddekolbe” i 2012. ETK har igen i år udvist dynamik,fleksibilitet og kvalitet som er nødvendig når der skal produceres komplekse prototyper på kort tid ☺.

  5. Mads added on 31. august 2012

    Jeg vil gerne nominere ETK.

  6. Karsten Saunte added on 31. august 2012

    Vi har haft et godt, tæt og langvarigt samarbejde med Zoma som nu er ETK F – og forventer at dette fortsætter, hvilket alt tyder på, idet den nye ledelse har vist sig meget samarbejdsvillig.
    Vi har for nyligt fået lavet prototyper med rigtig god success.
    Derfor nomineret vi ETK!

  7. Bo Bjerre added on 1. september 2012

    Jeg har på anbefaling fra andre (bl.a. et udviklingsfirma i Kgs. Lyngby) brugt C. B. Svendsen i Værløse til prototyper, og egentlig produktion i mange år. For os er “produktion” typisk serier på 10-50 stk, så vi springer ofte prototypen over.
    Samarbejdet er perfekt: Som ingeniør er jeg ofte ikke præcis nok i mine styklister, men det bliver jeg holdt op på. Footprints, der kunne være loddeteknisk bedre får jeg feedback på.
    At finde specielle komponenter er de også gode til, så jeg ikke skal bruge tid på det.
    Fejl er der “altid”, og det er vigtigt at de bliver rettet hurtigt. Det kan Johnny også.
    Selv om jeg holder til i ØstJylland er det en fornøjsel at arbejde sammen med C.B.S. Kommer jeg forbi har de altid en kop kaffe klar, og en god snak.

    Min største og mest gyldne loddemaskine til C.B.Svendsen, ee kan på både maskine og med håndkraft,

    Bo //

  8. Werner Blankenberg added on 2. september 2012

    Jeg vil gerne nominere EWG Electronics liggende ved Målev
    som jeg benyttede tidligere i år til nogle prototyper.
    Stor fleksibilitet og kvalitet.
    Samt modtaget et godt feedback af mit udviklings design.

  9. Gitte Michelle Koch Christensen added on 5. september 2012

    Jeg vil gerne nominerer CB Svendsen, i Værløse

  10. Anders Enggaard added on 5. september 2012

    Tak for jeres nomineringer. Vi har nu lukket for yderligere nomineringer og har i år 4 kandidater. Afstemning følger snarest. Følg med på bloggen.

  11. Steen Haugbølle added on 7. september 2012

    Jeg vil gerne nominere ETK, for deres store erfaringer med prototype fremstilling, igennem deres brede maskinsortiment formår ETK at skabe enhver prototype der måtte kræves

  12. Anders Enggaard added on 7. september 2012

    Tak for nomineringerne. Nu skal der stemmes…

    Dem af jer som har fået en direkte mail vedr. afstemningen bør benytte linket i mailen.

    Dem er jer, som ikke har modtaget en personlig invitation til at stemme kan gøre det på http://www.axcon.dk/DGL2012

    Til Steen – ETK var blevet nomineret inden vi lukkede for nomineringerne, så ETK har en vinder chance ligesom de andre nominerede: EWG Electronics, CB Svendsen, BB Electronics,

Hvad mener du?