Gratis elektronikudvikling

man maj 17, 2010 (Rolf)

Der er mange muligheder for støtte til udvikling – også til elektronikbranchen – gennem fonde og puljer som tildeles forskellige felter med politisk bevågenhed. Ikke altid lige begavet, men sådan er rammerne – lad os bruge dem som de er og få det bedste ud af det.

Et eksempel på en aktuel sag er “Fornyelsesfonden”, som vist før hed “Den Grønne Fond”. Der er 760 mio kr til fordeling i 2010-2012. Satsningen på det grønne slår godt igennem på logo og farver – men i realiteten er det vel kun omkring en fjerdel af midlerne, der er øremærket til grønne løsninger.

Der er jo lige dukket et aktuelt emne op om “udkantsdanmark”, så der skulle lige et politisk initiativ til der. Det klarer en moderne politiker ved at lade nogle af midlerne være øremæret til “omstilling i hårdt ramte områder”.

Generelt om fonds og puljemidler gælder at man skal have en god “case”. Det er ikke sikkert man selv kan “se” den, så det er godt at have nogen til at se det udefra. Og så skal man tænke i projekter der handler om det næste store skridt – det er typisk ikke det næste produkt man kommer ud med, men noget der har at gøre med den generation, som kommer bagefter. Der skal være tid til at vente på ansøgningsprocesser osv.

Jeg har et godt samarbejde med en “projektmager”, som ikke laver andet end at rådgive virksomheder om finnanciering gennem fonde. Det fører til mange spændende møder om potentielle projekter – nogen fører til interessetilkendegivelser og ansøgninger – andre fører til genovervejelse. Fælles er, at der som regel bliver sat nogle ny tanker i gang. Har du et projekt, som kunne være kandidat til fonds og pulje finnanciering (helt eller delvis), så giv mig et ring. Jeg er altid klar på en diskussion af det.

Fornyelsesfonden holder til på www.fornyelsesfonden.dk – næste frist er 1. juni 2010, men der kommer flere runder. Det vigtigeste er at have en god ansøgning, som man ved rammer målsætningen.

Hvad mener du?