Tak til alle der deltog

tors nov 17, 2011 (Axcon)

Der var lagt op til et spændende og underholdende foredrag om sorte huller og verdensrummet da vi holdt åbent hus i Lyngby i dag.

At dømme efter interessen fra de 75 deltagere og spørgelysten efter Simon Barkes meget pædagogiske og sjove forklaring, var det er pletskud.

Udgangspunktet for det hele er det projekt, som Axcon udfører for ESA (European Space Agency) i samarbejde med Albert Einstein Instituttet i Hannover og med DTU Space som overordnet projektleder. Et projekt, som på overfladen indrømmet lyder helt absurd.

Som Simon beskrev det, så kunne han fortælle en borddame at han “arbejdede på et fasemeter til et rumprojekt, som skulle finde sorte huller langt ude i verdensrummet”. Og når hun spurgte igen “Okay, og hvad laver du så rigtigt?”, blot gentage det med langsom og alvorlig stemme. Et sikkert hit, som gav automatisk sympati. Og måske bekymring for hans mentale tilstand, men det er sikkert ikke uvant for en forsker.

For at give en fornemmelse for arrangementet, et par billeder som viser stemningen.

Morgenmad

 

Stemning

 

Auditoriet

Simon Barke

 

Laser-reb

 

Den anden halvdel af arrangementet – prisoverrækkelsen Den Gyldne Loddekolbe 2011 – kommer der mere om i et andet indlæg.

Stor tak til alle der deltog – i var med til at gøre det til et sjovt, hyggeligt og interessant arrangement for alle.

 

Kommentar

  1. Rolf added on 17. november 2011

    PS: Til dem som spurgte efter Simon’s præsentationsværktøj – det er fra http://prezi.com/

    Har du aldrig set en Prezi før, så er det absolut værd at checke ud. Anderledes og forfriskende.

Hvad mener du?