Hvad kan en computer få øje på?

tirs jul 07, 2009 (Axcon)

Vision – det er fascinerende teknik. Og anvendelserne er overalt omkring os. Rigtig mange ting kan automatiseres, kontrolleres, detekteres, måles, tælles, registreres, styres med et kamera og en hurtig ”hjerne”.

Det behøver ikke engang være absurd dyrt. Vi har kigget på vision-teknologi for at se hvad man kan lave i små stykantal i dag, og vil gerne have lov at vise dig en video (uploadet til Youtube her):

URL: http://www.youtube.com/watch?v=C4hq9KTbJaM

Selvfølgelig er det bare et eksempel. Og faktisk meget simpelt. Vi har også fundet løsninger på betydeligt mere komplekse ”tracking-opgaver”, hvor kameraet bevæger sig, eller hvor et objekt deler sig (som hvis en person f.eks. efterlader en kuffert).

Tilbage til økonomien: Er det dyrt at lave den slags magi i et system, der f.eks. kun skal sælges i 50-100 eksemplarer?

Hardwaren er hyldevare og hedder SMT339 fra Sundance. Den passer direkte i både PCI, PXI, CompactPCI, VME og mange andre systemer.

Større stykantal bør løses med custom hardware, og her kan stykprisen selvfølgelig blive meget lavere.

SMT339 Videomodul

URL: http://www.sundance.com/web/files/productpage.asp?STRFilter=SMT339

Kan softwareudviklingen – som selvfølgelig er helt custom og optimalt tilpasset den specifikke applikation – spredes ud over bare 100 styk, så er en pris per enhed på 60.000 kr helt realistisk. Er det dyrt – eller billigt? Det afhænger selvfølgelig helt af, hvad du får ud af det…

Så har du noget du ikke selv gider holde øje med, hvor vision kunne være en mulighed, så lad os dykke ned i detaljerne i din applikation!

Hvad mener du?