Lækker lille spectrum analyzer

tirs apr 20, 2010 (Rolf)

Normalt vil jeg ikke reklamere for andre virksomheders produkter, men her er en undtagelse. Dels fordi det er en rigtig god lille sag – dels fordi vi har indgået en samarbejdsaftale med Rohde & Schwartz :-)

Vi har efterhånden hjulpet en del virksomheder med at måle PDN (Power Distribution Network) – altså forsyning og afkoblingssystemer på printkort. Det gøres nemmest med en spectrum analyzer (SA) som har en tracking generator indbygget.

Fordelene ved et veldesignet PDN er flere:

  • Konstruktionen virker stabilt :-)
  • Udstråling (EMC) reduceres
  • Der sparres komponenter (pris, pålidelighed og plads)

Den lille fætter fra R&S hedder FSL6, men den skal lige peppes op med de rigtige options, så den kan lave de her målinger hvor forsyningssystemets impedans som funktion af frekvens kortlægges.

Du behøver selvfølgelig ikke eje den, men målingerne kommer du ikke uden om i forbindelse med seriøst digitalt design. Vi kan hjælpe med at lave målingerne – eller vi kan vise hvordan du gør på din egen SA.

Er du interesseret i at købe sådan en FSL6, så skyd mig lige en email – så har jeg et godt tilbud fra R&S liggende på lige præcis den kombination af options, som skal bruges til PDN målinger.

Hvad mener du?