DGL2015 – Den Gyldne Loddekolbe – invitation til at nominere din favorit kandidat for 2015

tors jun 25, 2015 (Anders Enggaard)

Tidlig BGA "prototype"

Sidste år hørte vi meget om elektronikproduktioner, der var flyttet til udlandet, men det lader ikke til, at det har taget pusten fra de danske EMS’er.

Vi fornemmer, at mange virksomheder har stor glæde af at have lokale partnere til at foretage elektronikmontage og i særdeleshed er afhængige af den hurtige, fleksible og dynamiske samarbejdsform, som er nødvendig ifbm. prototypemontage. Vel at mærke ved stædigt at holde fast i høj kvalitet!

For at hædre EMSerne i Danmark holder vi traditionen i hævd og uddeler igen i år en gylden loddekolbe til den EMS virksomhed, vores læsere udpeger som den særskilt dygtige til at producere prototyper for elektronikindustrien.

Sanne modtager gerne en mail med navnet på den leverandør, du vil nominere med en begrundelse af dit valg (alternativt er du velkommen til at give din nominering her under dette blogindlæg). Kåringen finder sted til efteråret.

Efter nomineringerne vurderes de nominerede af udviklere, som i det daglige arbejder sammen med prototype montage virksomhederne. Læsere af vores nyhedsbrev, får muligheden for at deltage vurderingen af de nominerede. Er du endnu ikke fast læser af nyhedsbrevet er du velkommen til at tilmelde dig på Axcon nyhedsbrev (ca. 3-4 stk. årligt).

Prisen går til en dansk elektronik prototype-montage-virksomhed, som vurderes særskilt dygtig indenfor nedenstående parametre.

Parametrene

Virksomhederne vurderes ud fra de parametre, som er vigtige specifikt for montage af elektronik prototyper:

 • Håndtering af styklister
  (Begrundelse: prototyper er modsat serieproduktion karakteriseret ved hyppige styklisteændringer helt frem til produktionstidspunktet)
 • Hurtighed
  (Begrundelse: produktion af prototyper er næsten altid på den kritiske vej i et udviklingsprojekt)
 • Kvalitet
  (Begrundelse: det sidste en udviklingsingeniør har brug for, er at lede efter loddefejl på en prototype)
 • Rådgivning og sparring
  (Begrundelse: udviklere er ikke produktionsfolk, så feedback fra de første semi-reelle produktionsforløb med prototyperne er guld værd)
 • Overslag/kostberegninger
  (Begrundelse: kostberegningerne har gennem de senere år fået større fokus og er ofte afgørende når udviklingsprojekter på et tidligt tidspunkt vurderes)

Nominering

Vinderen udvælges præcis som de forgående år:

 1. Nominering (åben indtil 23. september), hvor vi tager imod forslag til virksomheder der bør nomineres – ikke anonymt – og gerne begrundet til Sanne.
 2. Afstemning , udviklerne/modtagerne af vores nyhedsbrev foretager en vurdering af virksomhederne på de nævnte parametre. Det kommer til at ske efter nomineringerne i september.
 3. Kåring, Ud fra resultaterne fra afstemningen kåres årets vinder af Den Gyldne Loddekolbe i oktober.

Den Gyldne Loddekolbe 2015 - til din favorit EMS?

Inspiration og liste over danske elektronikmontage virksomheder finder du her. Nomineringerne bør være de virksomheder, du som udvikler har gode erfaringer med. Så mener du, at din underleverandør fortjener ”DGL2015 – Den Gyldne Loddekolbe” så skriv til Sanne eller under dette blogindlæg.

Kommentarer (3)

 1. Anders Enggaard added on 31. august 2015

  Der er stadig tid! Deadline for nominering af din favorit EMS er onsdag den 23 september.

 2. Anders Enggaard added on 5. oktober 2015

  Der er indløbet 4 nomineringer fra vores følgere.

  Se hvem – og afgiv din stemme på
  http://www.bit.ly/dgl2015_stemme

  Vi synes stadigvæk, at de lokale EMS’er er har en vigtig rolle for elektronikudviklingen i Danmark. Vi håber, at du vil bruge 2 minutter på at dele din holdning omkring montage af prototyper og afgive din vurdering af ydelserne fra de lokale EMS’er. Hjælp med at holde EMS’erne oppe på tæerne med ris/ros, så alle vi i elektronikindustrien kan have glæde af deres assistance.

 3. Anders Enggaard added on 20. oktober 2015

  Så er det sidste udkald for at stemme. Der bliver lukket for afstemningen i dag kl. 12.

  Prisen overrækkes på Embedded Everywhere konferencen i IDA mandag d. 26. oktober. Læs mere om konferencen her http://universe.ida.dk/embedded-everywhere/

Hvad mener du?