IPL er død – fat det!

man sep 19, 2011 (Axcon)

Det er så mange år siden at det danske printudlægssystem IPL blev købt op af Mentor Graphics. Og planen var klar – afvikling!

Prøv at søge “IPL” på Mentor Graphics webside i dag…

Et resultat – fra 2009:

Hvorfor i alverden ser et layoutbureau jeg lige talte med i dag stadig NYE jobs, som kunderne ønsker udført på IPL? Det er et dødt system og I skal videre. I dag!

De moderne systemer, som løbende udvikles, giver mange fordele. En af de helt oplagte for designeren er gode gratis viewer programmer, som gør det muligt effektivt at arbejde med outsourcet layout.

Det er også en kæmpe fordel for os når vi skal hjælpe et projekt, som er udforderet på en eller anden måde. En anden oplagt fordel er muligheden for reelt at lave regelstyret layout – et must for moderne designs i dag.

Har du stadig ny job i IPL, så giv mig lige tre gode grunde til det?

Ønsker du at skifte over, så forbered dig på at konvertering fra IPL til andre systemer formentlig ikke er realistisk. Der er en omkostning. Så lad de gamle designs, der er lavet i IPL dø hurtigst muligt. Og lav alle nye – STARTENDE I DAG – på noget moderne (f.eks. Allegro).

Landets udvikling, din omverden og du selv vil takke for den beslutning!

Kommentarer (2)

 1. Charles J Gervasi added on 30. september 2011

  It seems a pity Mentor bought it and discontinued it. It would be nice if they would at least sell it without providing new updates.

  Mentor Expedition is a good program, but it is not with the price unless you use all the features to their fullest.

 2. Rolf added on 2. oktober 2011

  I think that is pretty much what they do. The CAD bureaus can (and does) still use it and gets their licenses renewed at great pain.

  My thinking is it would be better for the world to move on – no new designs and no “minor” revisions to designs in IPL. Switch to something that supports rules – because you will need it in any “modern” design today.

  Maybe I should moderate this to what I really understand: designs that are 6-8 layers minimum and have at least 2 modern digital parts interconnected (like CPU and memory).

Hvad mener du?