Eksamensprojekt – og hvad er MIPI?

tors aug 13, 2009 (Rolf)

Mange virksomheder har tendens til at opfinde og genopfinde egne standarder for kommunikationslink til debugging af embedded systemer. Det er især en udfordring for de værktøjer, som udviklerne benytter til at trække informationer ud af apparaterne under udvikling og afprøvning i felten.

I mobilbranchen har man dannet en alliance, som hedder MIPI (Mobile Industry Processor Interface Alliance). Den kan man læse mere om på www.mipi.org. Herunder findes en gruppe som netop tager sig af test og debug interfaces.

I samarbejde med DTU Space og projektstuderende Mirjana Tasevska har vi gennemført 1. stadie af et FPGA design til et kommunikationslink f.eks. som defineret for test og debug af MIPI. Projektet har haft fokus på at skabe interface til Axcons øvrige dataopsamlingsprojekter med indbygget fleksibilitet til at kunne tilpasses tilsvarende standarder.

Projektet gik rigtig godt og Mirjana blev belønnet for sin strukturerede og fornuftige indsats med et flot resultat. Hun er nu i gang med at søge job i et hårdt jobmarked – så hvis nogen har job til en grøn, men absolut ikke ueffen, FPGA udvikler med ben i næsen og gå-på-mod… Så formidler vi gerne kontakten og en varm anbefaling.

Hvad mener du?