Off-the-shelf embedded supercomputing

tors jun 12, 2008 (Anders Enggaard)

Extrem parallel processering med RASS – Reconfigurable, Acellerating, Scalable SuperComputing.

Sundance Multiprocessor Technology lancerer nu RASS til krævende applikationer, hvor der er behov for ekstrem parallel processering i FPGA. De sidste nye Xilinx Virtex 5 FPGA med 640 Xilnx XtremeDSP slices. Det giver 4×352 giga multiply-add operationer per sekund.

4xFPGA på 20x25cm

Grundkonfigurationen med 4 stk Virtex 5 SX95T, som er forbundet internt med multi-gigabit Rocket Serial Links, sidder på et carrierboard med interface til SATA, USB 2.0, FireWire, GigE, RS485/232 og LVDS. Der er også en Virtex 4 FX60 FPGA med indbygget PowerPC core, som frit kan bruges som en ”husholdnings CPU”.

RASS system fra Sundance

Med 4 FPGA’er fylder systemet 25x20cm. Leger vi lidt med tallene svarer det til at der kan være ca. 24 sæt i et volumen som en midi-tower PC. I praksis ville det dog nok fylde 2-3 gange så meget med den nødvendige køling osv. Men leger vi bare videre med tallene ville det svare til 4 x 352G x 24 = 33 Tera multiply-add per sekund! Prøv at slå det i et så kompakt system!

Simpel konfiguration

Konfiguration af mange parallelle tasks i sådan et ”mesh” af FPGA ressourcer er ikke trivielt, men det gøres simpelt i en lille perle af et tool fra skotske 3L. Diamond FPGA fra 3L er baseret på eclipse IDE miljøet, som er blevet utrolig udbredt. Det præsenterer et komplet udviklingsmiljø, som styrer både FPGA synteseværktøj og C-compilere. Men det bedste er faktisk en simpel task-model, som tillader 100% hardware abstraktion på tværs af FPGA typer og forbindelser. Der er selvfølgelig også support for Mathworks Matlab/Simulink og Xilinx System Generator.

Læs mere om RASS her: http://www.sundance.com/web/files/productpage.asp?STRFilter=RASS

Axcon forhandler Sundance i hele Skandinavien.

Hvad mener du?