Åbent hus 17/11-2011

fre okt 21, 2011 (Axcon)

Vi inviterer til åbent hus med to kanon spændende indlæg på programmet den 17/11 i forbindelse med Global Entrepreneurship Week.

Forstå verdensrummets krumning

ESA projektet LISAHør hvordan verdensrummet kan være krumt, hvordan et sort hul fungerer og ikke mindst hvordan vi med kæmpe laserinstrumenter kan måle gravitationsbølger. Forklaret så alle kan være med.

Det er Simon Barke fra vores samarbejdspartner Albert Einstein Instituttet i Hannover, som kommer og fortæller i bedste “fysik-show” stil med en blanding af simple forsøg og stor viden.

Vi glæder os faktisk selv meget til at forstå, hvorfor det giver mening at bygge sådan en laser afstandsmåler, som den europæiske rumfartsorganisation har sat os i gang med :-)

Den Gyldne Loddekolbe 2011

Den Gyldne Loddekolbe 2011Og så skal vi jo have kåret den bedste prototype elektronik montagevirksomhed (EMS). Det kommer til at ske samme dag med en overrækkelse af prisen “Den Gyldne Loddekolbe 2011”, som Ingeniørens communitychef Rolf Ask Clausen står for.

Konstant forbedring af konkurrenceevnen ligger os meget på sinde. Inden for elektronikudviklingen er det yderst vigtigt at hele økosystemet er intakt og fungerer effektivt. Det feed-back elektronikudviklerne rundt omkring i de danske virksomheder kan få fra de lokale montagevirksomheder er guld værd i optimering af produkterne og tilpasning til produktion. Derfor er prisen indstiftet i 2010, som en måde at skabe opmærksomhed på den vigtige funktion.

Program

Programmet for hele dagen ser sådan ud (du kan vælge at deltage i lige præcis de dele der interesserer dig – kom og gå som du vil):

9.00 Scion-DTU er vært ved “Netværksmorgenmad – Boderne åbner. Mød vækstfremmer-heltene. De højteknologiske iværksættervirksomheder inden for Life Science, ICT og Cleantech præsenterer sig ved boder, som vil være åbne hele formiddagen”

9.40 Velkommen til Scion DTU´s Innovationscenter v. Centerleder Helle Nielsen-Elgaard

10.00 Rolf V. Østergaard fra Axcon introducerer virksomheden og samarbejdet med Albert Einstein Instituttet i Hannover om et projekt til den europæiske rumfartsorganisation ESA.

10.05 Forstå hvordan verdensrummet kan krumme, sorte huller og hvordan man kan måle gravitationsbølger – ved Dipl.-Phys. Simon Barke (på engelsk).I en blanding mellem show og foredrag forklarer Simon Barke rummets krumning, ideen om sorte huller og viser hvordan kæmpe laser interferometre kan detektere gravitationsbølger og dermed supplere elektro-magnetiske observationer. Det hele bliver beskrevet med humor og hands-on eksperimenter, som gør at alle kan være med.

11.00 Prisoverrækkelse “Den Gyldne Loddekolbe 2011” ved redaktør Rolf Ask Clausen fra Ingeniøren. Alle der arbejder med elektronik kan være med til at påvirke resultatet – afstemningen er åben på www.axcon.dk/DGL helt frem til 11/11-11.

11.30 Scion-DTU er vært ved “Netværk og sandwich – besøg boderne og bliv inspireret”

Sted: Scion-DTU, Diplomvej Bygn 372 (auditoriet i stueplan), 2800 Kgs. Lyngby. Parkering er rigelig, men søg rundt på DTU’s kæmpe område og vær klar til at gå et lille stykke. Offentlig transport er rigelig, hyppig og effektiv.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig gratis – hvis du er hurtig – direkte til os på den automatiske tilmelding her.

Eller hos Værkshus Hovedstaden kan du tilmelde via 24:turen’s hjemmeside, hvor det koster 100 kr for adgang til en hel række af spændende arrangementer den dag.

NYT: Helt eksklusivt så har vi mulighed for at tilbyde vores netværk fribilletter til hele 24:TUREN. Så tjek det ud på www.24turen.dk og benyt dette VIP-link http://www.ebst.dk/24-turen-vip/0/199 ved tilmelding, så deltager du gratis.

Hvad mener du?