Agile/Lean i hardware, mekanik, FPGA osv.

man jan 18, 2010 (Rolf)

På det sidste er vi blevet ganske fascineret af Agile/Lean i forhold til apparatudvikling. Det har man haft succes med i softwareprojekter gennem de sidste 10 år – så det at vi begynder at se alvorligt på det nu, er vel det man kalder at være “omstillingsparat”, ikke? :-)

Vi har set stor interesse for emnet i den erfagruppe vi har organiseret om emnet (næste møde er 18/3-10, skriv til courses@axcon.dk, hvis du er interesseret i at komme med). Da vi for nylig holdt møde i Århus hos Vestas om emnet blev vi nærmest overvældet – det blev et rigtig godt møde med rigtig mange deltagere.

Hvad er så det spændende? For os er kombinationen af de “first time right” metoder, som vi har perfektioneret over årene, med de agile metoder, som kalder på korte iterationer og tidligt kunde feed-back en spændende udfordring. Og fordelene ser vi på kundeoplevelsen af projekterne – ret vigtigt når man nu lever af at lave projekter for kunder :-)

Arbejder du i din virksomhed med agile/lean i forhold til integreret apparatudvikling (hardware, FPGA, mekanik, software i samme apparat), så vil jeg meget gerne udveksle erfaringer – optimalt på en måde så det kan komme hele erfa-gruppen til gavn.

Hvad mener du?