Home Referencer Applied Radar Physics

Applied Radar Physics

Vigtigt, åben i et nyt vindue. UdskrivEmail

Norske ARP laver noget af det mest checkede radarudstyr til at overvåge havne og skibstrafik.

Deres løsning var baseret på nogle moduler der var gået "end-of-life", så ARP ønskede en bedre fremtidssikret løsning.

Sundance moduler var løsningen

Det var nødvendigt med en hardware-baseret programmeringsløsning i form af FPGA for at de store mængder data, som det analoge radarbillede bliver omsat til, kan behandles hurtigt nok – i modsætning til, hvis det hele foregik ved rent software og en traditionel CPU.

De små styktal gjorde en færdige moduler fra vores leverandør Sundance Multiprocessor Technologies til den helt rigtige løsning. På den måde kunne løsningen leveres på bare 2 måneder.

Ved at opbygge FPGA designet i Diamond fra skotske 3L, kunne ARP's algoritmer isoleres 100% fra de hardwareafhængige detaljer. Diamond leverede et hardware abstraktionslag (HAL) for FPGA.

Axcons rolle

Vores rolle i radarprojeket var at opbygge hardwaredelen af løsningen, som blandt andet består af et FPGA-modul og en A/D-converter, som forvandler det analoge radarbillede til digitale data, der kan behandles af algoritmerne fra Norge.

Samtidig udviklede vi en device driver til Linux, som med under 1% CPU load kunne flytte over 100 MByte/sek.

Fordelen for ARP

ARP kunne koncentrere sig om algoritmerne, mens vi kunne fokusere på hardwaredelen og en high-performance device driver til Linux.

dreamstime_5588223_228x114.jpg
Kontakt | Referencer
...
Glade kunder

"Vi har i Oticon benyttet konsulentydelser fra Axcon flere gange. Hver gang er opgaven blevet løst både effektivt og på et højt fagligt niveau. I forbindelse med indgåelse af konsulentaftaler med Axcon har vi endvidere oplevet stor fleksibilitet og imødekommenhed over for vores særlige ønsker."

Søren Riis,
Oticon A/S