Den Gyldne Loddekolbe – Invitation til at nominere 2013 kandidater

fre sep 20, 2013 (Anders Enggaard)

For 4. år i træk tildeles “Den Gyldne Loddekolbe” til den bedste danske elektronik montage virksomhed, der har det bedste produkt indenfor prototype produktion.

Nomineret til Den Gyldne Loddekolbe 2013?

I 2013 har vi erfaret, at de produktionsvirksomheder, som tidligere har fokuseret på højere volumen, nu også har bevæget sig ind i markedet for mindre produktionsserier. Konkurrencen er derfor blevet meget mere intens inden for landets grænser. Det vigtige for os er stadigvæk at kunne få øget hastigheden og træfsikkerheden for prototyperne, så vejen mod det endelige produkt bliver så kort som mulig og med færrest mulig trængsler grundet produktionen.

Tanken bag Den Gyldne Loddekolbe er, at vi udviklere i industrien deler vores erfaringer – gode som dårlige – og derigennem er med til at øge fokus på de helt specielle krav, der er til prototypeproduktion. Nominering og vurdering foretages hvert år af vores læsere, og nu er det igen tid til, at du skal bidrage til kvaliteten….Send en mail med navnet på den leverandør du vil nominere til Sanne. Vi ser gerne at du begrunder din nominering i din email.

Efter nominering vil nøgleparametrene, som er beskrevet nedenfor, blive anvendt til at vurdere kandidaterne. Stemmerne bliver efterfølgende afgivet af læsere af vores nyhedsbrev. Vil du deltage i afstemningen så meld dig til Axcon nyhedsbrevet(som udkommer ca. 4 gange/år) så vi har mulighed for at sende en stemmeseddel til dig. Vurderingen gøres således af udviklere, som i det daglige arbejder sammen med prototype montage virksomhederne. Læserne af vores nyhedsbrev vil i løbet af oktober modtage en invitation til at afgive deres vurdering, hvorefter vi indsamler resultaterne.

Prisen går til den bedste danske elektronik prototype-montage-virksomhed udvalgt og vægtet af elektronik industrien ud fra nedenstående parametre.

Parametrene

Som de tidligere år, vurderes virksomhederne ud fra de parametre, som er vigtige specifikt for montage af elektronik prototyper:

 • Håndtering af styklister
  (Begrundelse: prototyper er modsat serieproduktion karakteriseret ved hyppige styklisteændringer helt frem til produktionstidspunktet)
 • Hurtighed
  (Begrundelse: produktion af prototyper er næsten altid på den kritiske vej i et udviklingsprojekt)
 • Kvalitet
  (Begrundelse: det sidste en udviklingsingeniør har brug for, er at lede efter loddefejl på en prototype)
 • Rådgivning og sparring
  (Begrundelse: udviklere er ikke produktionsfolk, så feedback fra de første semi-reelle produktionsforløb med prototyperne er guld værd)
 • Overslag/kostberegninger
  (Begrundelse: kostberegningerne har gennem de senere år fået større fokus og er ofte afgørende når udviklingsprojekter på et tidligt tidspunkt vurderes)

Nominering

Vinderen udvælges præcis som de forgående år:

 1. Nominering  [nu afsluttet], hvor vi tager imod forslag til virksomheder der bør nomineres – ikke anonymt – og gerne begrundet til Sanne.
 2. Afstemning , udviklerne (defineret som de udviklere, som modtager vores nyhedsbreve) foretager en scoring af virksomhederne på de nævnte parametre. Det kommer til at ske efter nomineringerne.
 3. Kåring, ud fra resultaterne fra afstemningen kåres årets vinder af Den Gyldne Loddekolbe.

Derfor er det nu tid til at komme med nomineringerne.

Inspiration og liste over danske elektronikmontage virksomheder finder du her. Nomineringerne bør være de virksomheder, du som udvikler har gode erfaringer med. Så mener du din underleverandør fortjener ”DGL2013 – Den Gyldne Loddekolbe” så skriv til Sanne

Kommentar

 1. Anders Enggaard added on 11. oktober 2013

  Tak til jer, som har ønsket at nominere jeres leverandører. Der er nu lukket for nomineringer. Indenfor de nærmeste uger vil vi udsende den årlige vurdering/afstemning til læsere af vores nyhedsbrev.

  De nominerede til “Den Gyldne Loddekolbe 2013″ er:

  ALPHA-elektronik A/S
  BB Electronics A/S
  CB Svendsen A/S
  ETK Elektronik A/S
  HP Elektronik-montage ApS
  HLH Electronics
  Styromatic A/S

Hvad mener du?